Een afwasmachine is geen toverdoos.

Een afwasmachine is geen toverdoos.

Er zijn vaak misverstanden over wat u wel en wat u niet kunt of mag verwachten van een professionele vaatwasmachine. Vaak wordt het vergelijk met een huishoudelijke afwasmachine gemaakt. Deze maakt alles perfect schoon in ongeveer twee uur. De professionele vaatwasser maakt niet altijd alles perfect schoon in drie minuten. Misschien wel in veertig wasbeurten van drie minuten.

Laten we even uitgaan van drie minuten ofwel 180 seconden. (Er zijn ook horecabedrijven die het programma van één of twee minuten gebruiken.) Wat gebeurt er in die drie minuten? Er gebeurt twee seconden niets, dan wordt er 157 seconden gewassen, dan weer twee seconden niets, dan wordt er 17 seconden nagespoeld en dan weer twee seconden niets.

Het is precies dáár waar de beperking van de professionele vaatwasmachine zit, in de tijd.

Er is nu eenmaal een bepaalde tijd nodig om de vervuiling op de borden of in de kopjes op te lossen in het water, voordat deze met het water kan worden weggespoeld. Wanneer u een soepkop direct na gebruik in de vaatwasmachine plaatst zou het zomaar kunnen dat er niets hoeft op te lossen, en dat de volledige 157 seconden benut kunnen worden voor het wassen. Wanneer u dezelfde soepkop pas twee uur later in de machine plaatst, kan het zomaar zijn dat de volledige 157 seconden verloren gaan met het oplossen van de opgedroogde soep, als dat al lukt in die tijd.

Om dit proces te versnellen is er zeep, professionele zeep wel te verstaan. Wanneer de juiste hoeveelheid zeep in het water is opgelost kan deze het oplosproces versnellen. Hoe meer zeep, hoe groter de kans op succes. (hoe meer belastend voor het milieu en voor uw portemonnee…)

Wat gaat er zoal mis?

De wasarmen draaien niet rond. -> De wasarmen draaien rond wanneer alle sproeiertje schoon zijn en wanneer het draaipunt vrij is van vervuiling. Demonteer regelmatig de wasarmen en maak ze goed schoon.

Het water komt niet tegen de vervuiling. -> Wasarmen spuiten naar beneden en omhoog, maar niet om het hoekje of van de zijkant. Wanneer de borden volledig rechtop staan, of wanneer een gedeelte van een bord voor een ander bord staat komt hier nauwelijks of geen waswater. Ook zullen kopjes die precies in het midden van de korf staan of in de vier hoeken niet of nauwelijks bereikt kunnen worden door het waswater van onder, omdat daar geen sproeigaatjes in de wasarm zitten en omdat de armen rond draaien en daarmee niet in de hoeken komen.

De wasarmen of lagers (het draaipunt) zijn versleten.-> De waspomp duwt de wasarm omhoog omdat hier veel speling op zit en het meeste water kom aan de onderkant langs de wasarm waardoor deze niet of nauwelijks draaien. Vervang de wasarm of de lagers.

Er is veel vervuiling in de machine. -> Vaak ontstaat er na verloop van tijd vervuiling in de vaatwasmachine. In allerlei hoekjes en kiertjes (bij de klep). De zeep zal proberen de vetten, het zetmeel en eiwitten van deze vervuiling op te lossen waardoor een groot gedeelte van de waskracht van uw zeep al verloren gaat. Maak uw machine regelmatig grondig schoon.

Het glazuur is van uw serviesgoed af. -> De gladde glazuurlaag van uw borden maar vooral koffiekopjes is na vele malen gebruik en wassen versleten of verdwenen. De (koffie en thee) aanslag trekt in het keramiek in plaats van dat het op de glazuurlaag ligt en is haast niet meer weg te wassen. Vervang uw servies.

Zetmeel en eiwitten branden in. -> Wanneer servies in de borden warmhoudkast warm worden gehouden, of wanneer gerechten in de oven of onder de salamander worden gegaard, branden eiwitten en zetmeel in en / of stollen reeds op het servies. Dit is moeilijker de verwijderen / op te lossen in een vaatwasmachine.

Heeft u tips / suggesties / aanvullingen?  Email die dan naar info@resultservice.nl

© copyright Result Service 2015

 

Contact

bel of whatsapp:
+31132400015
info@gastronique.nl​
stuur foto's van:
het apparaat
het typeplaatje
het onderdeel

NIEUWS: (17-05-2021)
Onze nieuwe shop is live.
+15.000 onderdelen

 www.gastronique.nl

© 2009 - 2024 Result Service | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel