oven deurrubber vervangen

Veruit de meeste professionele ovens / combisteamers hebben een deurrubber met een zogenaamd indrukprofiel.

 

Je ziet deze manier van toepassen van deurrubbers o.a bij Leventi, Rational, Electrolux, Convotherm, Diamond, Unox, Angelo Po en vele andere merken.

Om deze rubbers te vervangen kunt u het beste het oude rubber verwijderen, de rand waar het rubber in zat goed vetvrij maken met afwasmiddel / water en een schuursponsje. Daarna de rand goed droog maken en vervolgens het rubber eerst in de vier hoeken drukken. Dan drukt u steeds eerst het middelste deel van het rubber in het profiel en drukt / wrijft / schuift naar de hoeken toe het rubber in het profiel. Hierdoor komt er zo min mogelijk spanning op de hoeken.

Als het rubber rondom goed zit, kan het zinvol zijn om het hele rubber na te kloppen met een rubber hamer, zodat het net wat dieper in het profiel zakt. In de regel zijn nieuwe deurrubbers wat stug, waardoor de deur soms moeilijk sluit. Na het vervangen en nakloppen van een deurrubber kan het zinvol zijn om de oven even door te verwarmen naar 200°C en vervolgens het deurslot mechanische opnieuw af te stellen, omdat deze anders mogelijk open springt, of juist niet goed sluit. Dit gaat na een paar dagen meestal een stuk beter.

KIT ?

Vaak is het afdoende om het profiel droog en vetvrij te maken. Rubber en roestvrij staal stroeft voldoende, zeker bij bake-off toepassingen. Bij ovens waar veel gestoomd wordt en / of veel vette producten worden bereid kan het toch zinvol zijn om het rubber met kit te fixeren. Om te zorgen dat het beter op z'n plaats blijft en / of om lekkages te voorkomen. Soms zijn profielen van ovens ook niet helemaal gesloten, waardoor de oven "naar binnen toe" zou kunnen lekken, het is dan raadzaam om het deurrubber in te kitten en hiermee ook deze openingen af te dichten.

Klik hier voor hittebestendige kit voor oven deurrubbers.

Contact

bel of whatsapp:
+31132400015
info@gastronique.nl​
stuur foto's van:
het apparaat
het typeplaatje
het onderdeel

NIEUWS: (17-05-2021)
Onze nieuwe shop is live.
+15.000 onderdelen

 www.gastronique.nl

© 2009 - 2024 Result Service | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel